Likier Pircher Bombardino jajeczny z whisky i rumem 0,7l 17%
Cena regularna:
Włoski likier doskonale znany alpeskim narciarzom. Powstaje jako mieszkanka likieru jajecznego z whisky i rumem. Najcześciej podawany jest na stokach w wersji na ciepło z bitą śmietaną. W smaku bardzo słodki i kremowy, doskonały, by rozgrzać się w zimny dzień.
Legenda głosi, że w latach 70. pewien Włoch przeprowadził się z Genui do Livigno, narciarskiego kurortu w Alpach, gdzie został zarządcą schroniska górskiego. Aby jakoś znieść panujące tu zimno, stworzył napój na bazie mleka, likieru jajecznego i whisky. Podobno jedna z pierwszych osób, która spróbowała napoju, miała wykrzyknąć “Accidenti! E’ una bombarda!” (“Kurczę, to jest bomba!”) i od tego powstała właśnie nazwa bombardino.
Zamknięty w jasnym szkle z żółtą etykietą z czerwoną nazwą trunku i włoską flagą u dołu.
towar niedostępny
Włoski likier doskonale znany alpeskim narciarzom. Powstaje jako mieszkanka likieru jajecznego z whisky i rumem. Najcześciej podawany jest na stokach w wersji na ciepło z bitą śmietaną. W smaku bardzo słodki i kremowy, doskonały, by rozgrzać się w zimny dzień.
Legenda głosi, że w latach 70. pewien Włoch przeprowadził się z Genui do Livigno, narciarskiego kurortu w Alpach, gdzie został zarządcą schroniska górskiego. Aby jakoś znieść panujące tu zimno, stworzył napój na bazie mleka, likieru jajecznego i whisky. Podobno jedna z pierwszych osób, która spróbowała napoju, miała wykrzyknąć “Accidenti! E’ una bombarda!” (“Kurczę, to jest bomba!”) i od tego powstała właśnie nazwa bombardino.
Zamknięty w jasnym szkle z żółtą etykietą z czerwoną nazwą trunku i włoską flagą u dołu.
Szczegóły
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.


1 290,00 zł

65,90 zł