Likier Jagermeister 1l 35%
Opis
Popularny niemiecki likier stanowi mieszankę 56 ziół, owoców i korzennych przypraw, której receptura powstała w 1934 roku w Niemczech. Jej autorem był Curt Mast. Zawiera między innymi rumianek, drzewo sandałowe, szafran, imbir, rozmaryn, tymianek, cynamon i borówkę. Butelkowany jest z mocą 35%.
Rozlewany jest do płaskich butelek zielonego szkła. Na etykiecie widnieje głowa jelenia przypominająca górskie, leśne rejony, skąd pochodzą wchodzące w skład trunku zioła i owoce. Uwagę przykuwa również czcionka, gotycka w swoim charakterze.
Likier ten najlepiej smakuje w czystej postaci podawany w temperaturze -18°C. Często używany jest również jako składnik koktajli. Narciarze doceniają jego rozgrzewającą moc podczas zimowych eskapad.
Dane techniczne
Pojemność | 1,0 |
Zawartość alk.% | do 40% |
Pochodzenie | Niemcy |