32,00 zł
Cena regularna:
39,00 zł
89,90 zł
Cena regularna:
119,00 zł
153,00 zł
Cena regularna:
169,00 zł
Gin Malfy Original 0,7l 41%
Opis
Włoski gin marki Malfy wyprodukowany przez Beppe Ronco i Denisa Muniergo na bazie miejscowego spirytusu zbożowego oraz śródziemnomorskiego jałowca, kolendry oraz lokalnych cytrusów, kasji i arcydzięgla. Rozcieńczany jest wodą z górskiego źródła Monviso. W smaku przynosi nuty pikanterii w postaci kolendry oraz tony lukrecji, anyżu, jałowca, skórki cytrynowej oraz cynamonu. Butelkowany jest z mocą 41%.
Marka Malfy posiada swoją destylarnię w Moncelieri na obrzeżach Turynu. Wszystkie produkty firmy są oznakowane symbolem GQDI (Gin di Qualità Distillato), który jest znakiem jakości.
Butelkowany w jasnym, charakterystycznym szkle z wygrawerowanym napisem Italy, zamkniętym klasycznym korkiem. Biała, marynistyczna etykieta z niebieską lamówką, przywodzi na myśl śródziemnomorskie wybrzeża.
Dane techniczne
Pojemność | 0,700 - 0,750 |
Zawartość alk.% | powyżej 40% |
Pochodzenie | Włochy |
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Produkty powiązane
Gin Seagram's 0,7l 37,5%
Najlepiej sprzedający się gin na rynku amerykańskim. Marka istnieje od 1939 roku, stworzona został przez kanadyjską korporację, która była jednym z największych producentów alkoholu na świecie.
Aromat cytrusów, kolendry i jałowca z nutą kory cynamonowej i kardamonu. Słynie z subtelnego aromatu i smaku z wyraźnymi nutami jałowca, skórką cytrynową, ziołami i przyprawami. Finisz ma średniej długości, z tonami jałowca i ziół.
Zamknięta w chropowatym szkle z dużą, żółtą etykietą z granatowymi napisami. Najlepiej smakuje w połączeniu z gazowanym Ginger Ale i plasterkiem limonki.
Gin Gibson's London Dry 1l 37,5%
Gordon’s to najpopularniejsza marka ginu na świecie. Jej historia rozpoczęła się w 1769 roku, kiedy to Alexander Gordon otworzył swoją pierwszą destylarnię. Receptura tego trunku pilnie strzeżona jest od czasu jej powstania i obecnie zna ją jedynie 12 osób na świecie.
Aromat owocowy, z cytrusami, jagodami jałowca, ziołami i lukrecją. W smaku ostry, lekko kwaśny, z nutami jałowca, zioł i lukrecji. Finisz ma cytrusowy i tonami jałowca.
Zamknięty w butelce z jasnego szkła z przetłoczeniami i wizerunkiem owoców jałowca na etykiecie.
Gin Gordon's 0,7l 37,5%
Gordon’s to najpopularniejsza marka ginu na świecie. Jej historia rozpoczęła się w 1769 roku, kiedy to Alexander Gordon otworzył swoją pierwszą destylarnię. Receptura tego trunku pilnie strzeżona jest od czasu jej powstania i obecnie zna ją jedynie 12 osób na świecie.
Aromat owocowy, z cytrusami, jagodami jałowca, ziołami i lukrecją. W smaku ostry, lekko kwaśny, z nutami jałowca, zioł i lukrecji. Finisz ma cytrusowy i tonami jałowca.
Zamknięty w butelce z jasnego szkła z przetłoczeniami i wizerunkiem owoców jałowca na etykiecie.
Gin Tanqueray 0,7l 43,1%
Gin stworzony przez braci Tanqueray, którzy w 1830 roku postanowili opracować w swojej destylarni nową formułę, odchodząc od popularnych wówczas przesłodzonych trunków. Gin ten poddawany jest czterokrotnej destylacji, dzięki czemu jest aksamitny i gładki.
Aromat mocnego jałowca prowadzi do bogatego smaku. Wyczuwalny jałowiec wspierany jest przez korzenne przyprawy, ziarna kolendry, aromatyczny dzięgiel oraz słodycz lukrecji i cynamon. Na finiszu dominuje dzięgiel i kolendra.
Zamknięty w zielonej butelce z przetłoczeniem, czerwoną pieczęcią i białą etykietą. Świetnie smakuje z tonikiem.
Gin Roku 0,7l 43%
Japoński gin produkowany przez Suntory, który trafił na rynek w 2017 roku. Nazwa “Roku” oznacza po japońsku “szóstkę” i nawiązuje do sześciu bazowych składników tego ginu, czyli jagód jałowca, korzenia i nasion arcydzięgla, kolendry, kardamonu, cynamonu, skórki cytrynowej i pomarańczowej. W smaku zbalansowany, z tonami jałowca, świeżej sosny, zielonej herbaty i cytrusów. Butelkowany z mocą 43%.
Gin Beefeater 0,7l 40%
Gin Beefeater produkowany jest w Londynie w destylarni Kennington od 1820 roku. Nadal destyluje się go według XIX-wiecznej receptury, która zawiera wyłącznie naturalne składniki poddawane 24-godzinnej maceracji. Stanowi kompozycję ośmiu ziół i korzeni: jałowca, arcydzięgla, kolendry, lukrecji, migdała, irysa, cytrusów sewilskich. Nazwa marki oznacza XIX-wiecznego strażnika pilnującego wieży Tower of London.
Aromat intensywnie ziołowy, z jałowcem, lukrecją, cytrusami i arcydzięglem. W smaku mocny, wyrazisty, z nutami jałowca, arcydzięgla, skórki cytrusów i pomarańczy. Finisz ma średniej długości, wyraźnie jałowcowy.
Gin Gordon's 0,05l 37,5%
Gordon’s to najpopularniejsza marka ginu na świecie. Jej historia rozpoczęła się w 1769 roku, kiedy to Alexander Gordon otworzył swoją pierwszą destylarnię. Receptura tego trunku pilnie strzeżona jest od czasu jej powstania i obecnie zna ją jedynie 12 osób na świecie.
Aromat owocowy, z cytrusami, jagodami jałowca, ziołami i lukrecją. W smaku ostry, lekko kwaśny, z nutami jałowca, zioł i lukrecji. Finisz ma cytrusowy i tonami jałowca.
Gin Hendricks 0,7l 41,4%
Gin destylowany w Szkocji w Ayrshire. Złożony jest z mieszanki jałowca, skórki pomarańczowej, krwawnika, kwiatu czarnego bzu, korzenia arcydzięgla, kolendry, rumianku, jagody kubeba, korzenia irysa, cytryny i kminku. Zawiera również mieszankę naparu z płatków róży i ogórka.
Aromat cytrusów, róży, jałowca, zielonego ogórka z nutami kolendry i przypraw. W głębokim smaku wyrazista kolendra i cytrusowe skórki, w tle zaś kwiaty i jałowiec. Finisz ma trwały, kwiatowo-cytrusowy i nutami jałowca i świeżego ogórka.
Gin Tanns Premium 0,7l 40%
Hiszpański gin pochodzący z gorzelni Campeny w pobliżu Barcelon, który na rynek trafił w 1977 roku. Produkowany jest z 10 roślinnych składników: jałowca, kolendry, świeżego ogórka, płatków róż, kardamonu, kwiatu pomarańczy, skórki mandarynki i cytryny, lukrecji oraz maliny. Aromat ma gładki, owocowy, z tonami malin, jałowca i cytrusów. W smaku lekki i wyważony, z akcentami jałowca, kardamonu, malin, ogórka i skórki cytrynowej Butelkowany z mocą 40%.
Gin Bombay Bramble 0,7l 37,5%
To jeden z ostatnich produktów destylarni Bombay, wydestylowany w 100% z naturalnych produktów, bez dodatku cukru. Na rynek trafił w 2020 roku. Swój kolor również zawdzięcza naturalnym owocom - malinom i jeżynom. Marka Bombay zajmuje drugą pozycję na liście najpopularniejszych ginów, powstała w 1960 roku za sprawą nowojorskiego prawnika Alaina Subina.
Aromat owocowy, z malinami i jeżynami. W smaku nuty orzechów, maliny i jeżyny.
Gin Hendricks 0,7l 41,4% + kieliszek
Gin destylowany w Szkocji w Ayrshire. Złożony jest z mieszanki jałowca, skórki pomarańczowej, krwawnika, kwiatu czarnego bzu, korzenia arcydzięgla, kolendry, rumianku, jagody kubeba, korzenia irysa, cytryny i kminku. Zawiera również mieszankę naparu z płatków róży i ogórka.
Aromat cytrusów, róży, jałowca, zielonego ogórka z nutami kolendry i przypraw. W głębokim smaku wyrazista kolendra i cytrusowe skórki, w tle zaś kwiaty i jałowiec. Finisz ma trwały, kwiatowo-cytrusowy i nutami jałowca i świeżego ogórka.
Gin Hendricks Orbium 0,7l 43,4%
Gin destylowany w Szkocji w Ayrshire. Wersja Orbium to najbardziej znana jego odmiana złożony z mieszanki jałowca, skórki pomarańczowej, krwawnika, kwiatu czarnego bzu, korzenia arcydzięgla, kolendry, rumianku, jagody kubeba, korzenia irysa, cytryny i kminku z charakterystycznym dodatkiem z róży, ogórka i chininy. Butelkowany z mocą 43,4%.
Aromat cytrusów, róży, jałowca, zielonego ogórka z nutami kolendry i przypraw. W głębokim smaku wyrazista kolendra i cytrusowe skórki, w tle zaś kwiaty i jałowiec. Finisz ma trwały, kwiatowo-cytrusowy i nutami jałowca i świeżego ogórka.
Gin Bulldog London Dry 1l 40%
Bulldog London Dry debiutował na rynku w 2006 roku. Destylowany jest z 12 składników, na które składają się: liście lotosu, turecki biały mak, longan, jałowiec, kora cynamonu, kolendra, lawenda, lukrecja, arcydzięgiel, migdały, cytryna i korzeń irysa.
Aromat floralno-cytrusow prowadzi do smaku jałowca, sosnowych igieł, arcydzięgla, kardamonu i cynamonu.
Rozlewany do ciemnych butelek, których dół szyjki ma kształt obroży wysadzanej ćwiekami. Produkt ten otrzymał srebrny medal na International Wine & Spirits Competition.
Gin Fords London Dry 0,7l 45%
Gin, który powstał po dwóch latach eksperymentów i współpracy pomiędzy Mistrzem Destylacji Charlesem Maxwellem z Thames Distillery oraz Simonem Fordem, założycielem The 68 Company. Stanowi mieszkankę 9 składników: jałowca, kolendry, korzenia irysa, arcydzięgla, jaśminu, kory kasji, skórki gorzkich pomarańczy, cytryn i grejpfrutów. Składniki te przez 15 godzin poddawane są procesowi maceracji, po czym trafiają do końcowej destylacji.
Aromat ziołowo-kwiatowy prowadzi do smaku z wyraźnym jaśminem, grejpfrutem, jabłkiem, kardamonem i zestą cytrynową.
Gin Bulldog London Dry 0,7l 40%
Bulldog London Dry debiutował na rynku w 2006 roku. Destylowany jest z 12 składników, na które składają się: liście lotosu, turecki biały mak, longan, jałowiec, kora cynamonu, kolendra, lawenda, lukrecja, arcydzięgiel, migdały, cytryna i korzeń irysa.
Aromat floralno-cytrusow prowadzi do smaku jałowca, sosnowych igieł, arcydzięgla, kardamonu i cynamonu.
Gin Bombay Sapphire London Dry 0,7l 40%
Marka Bombay zajmuje drugą pozycję na liście najpopularniejszych ginów, powstała w 1960 roku za sprawą nowojorskiego prawnika Alaina Subina. Sapphire destylowany jest w gorzelni w miasteczku Laverstoke na zachód od Londynu. Nazwa tego ginu nawiązuje do czasów kolonii w Indiach i słynnego wówczas szafiru “Gwiazdy Bombaju” odkrytego na Sri Lance i podarowanego gwieździe niemego kina, Mary Piford. Gin ten produkowany jest w unikatowy sposób z dziesięciu wybranych ziół: jałowca, kolendry, lukrecji, migdała, skórki cytrynowej, pieprzu, irysa, aframonu, arcydzięgla i kory cynamonu.
Aromat jałowca, cytryny, kwiatów, ziół i cynamonu. Smakowi jałowca towarzyszy skórka cytrynowa, posmak kwiatowy oraz nuty przypraw. Finisz ma długi, ziołowy, z cytrusami w tle.
Gin Monkey 47 Schwarzwald Dry 0,5l 47%
Historia tego ginu związana jest z dowódcą dywizji RAF Montgomerym “Montym” Collinsem. Trafiwszy do zbombardowanego Berlina, wzruszył się losem miasta i zapragnął pomóc je odbudować. Sprowadził od opustoszałego miejskiego ZOO małpę imieniem Max, a w Szwarcwaldzie otworzył “Pensjonat pod dziką małpą”. Na jego mieszankę, której recepturę sam stworzył składają się: jałowiec, kolendra, pędy świerku, pysznogłówka, prawoślaz, rajskie ziarno, piżman, lawenda, arcydzięgiel i rumianek. Butelkowany z mocą 47%.
Trunek rozlewany jest do tradycyjnych butelek z ciemnego, brązowego szkła kształtem nawiązujących do butelek aptecznych. Na dużej jasnej etykiecie oczywiście znajduje się wizerunek małpy.
Gin Broker's Premium London Dry 0,7l 47%
Angielski tradycyjny gin w starym stylu, który powstaje w destylarni w pobliżu Birmingham. Produkowany jest on ze spirytusu pszenicznego z angielskiej pszenicy i podlega procesowi czterokrotnej destylacji przy użyciu tradycyjnej miedzianej puli. Kupażowany jest 10 tradycyjnymi ziołami i przyprawami, do których należą: korzeń irysa, nasiona kolendry, gałka muszkatołowa, cynamon, lukrecja, skórka pomarańczowa i cytrynowa, arcydzięgiel, lukrecja i cynamon. Ziołowy aromat wzbogacony jest nutami czerwonego jabłka, cytrusów, kardamonu, jałowca i pikantnych przypraw. W smaku wyrazistym tonom jałowca, ziół i cytrusów towarzyszą akcenty sosny, dębu, lawendy i kardamonu. Finisz ma długi, wytrawny. Butelkowany z mocą 47%.
Gin Larios 12 Premium Mediterranea 0,7l 40%
Gin z portfela hiszpańskiego koncernu Beam Suntory. Historia marki sięga 1866 roku, choć sam Larios Gin został zarejestrowany w roku 1932. Na Larios Premium składają się starannie dobrane składniki: pomarańcza, mandarynka, śródziemnomorska cytryna, kolendra, korzeń arcydzięgla, limonka, kwiat pomarańczy, grejpfrut, anyż, dziki jałowiec, klementynka oraz gałka muszkatołowa. Śródziemnomorski charakter podkreśla też piękna, optymistyczna lazurowa barwa. Gin też przechodzi proces dwukrotnej destylacji i uszlachetniony jest płatkami róży.
Wyróżnia się cytrusowym, orzeźwiającym smakiem z tonami ziół.
Butelkowany w jasnym szkle podkreślającym doskonale błękit samego trunku. Duża etykieta skomponowana została z motywów roślinnych nawiązujących do śródziemnomorskiego wzornictwa.
Gin Tanqueray Flor De Sevilla 1l 41,3%
Gin typu London Dry marki Tanqueray wprowadzony na rynek w 2018 roku. Założycielem marki był Charles Tanqueray, który w 1860 roku, wracając z jednej ze swoich podróży przywiózł przepis na gin.n Destylowany jest na bazie pomarańczy, jałowca, arcydzięgla, lukrecji i kolendry. Charakteryzuje się on słodko-gorzkim smakiem sewilskich pomarańczy połączonych z tonami jałowca z przyjemną goryczką. Butelkowany jest z mocą 41,3%.
Gin Portobello Road No.171 0,7l 42%
Angielski gin London Dry, który pojawił się na rynku w 2011 roku. Ginsitute założony został w Londynie przez przyjaciół: Jake’a Burgera, Gelta Feltmana i Paula Lane. W skład tego ginu wchodzi dziewięć roślinnych składników: jagody toskańskiego jałowca, korzeń irysa, skórka cytryny i pomarańczy, gałka muszkatołowa, kasja, kolendra, lukrecja i arcydzięgiel. Destylowany jest na bazie spirytusu pszenicznego. Przyciąga głębią smaku jałowca, świeżych cytrusów, gorzkiej pomarańczy i kolendry wzbogaconych o słodsze tony papryki, gałki muszkatołowej i lukrecji. Butelkowany z mocą 42%.
Gin Tanqueray Flor De Sevilla 0,7l 41,3%
Gin typu London Dry marki Tanqueray wprowadzony na rynek w 2018 roku. Założycielem marki był Charles Tanqueray, który w 1860 roku, wracając z jednej ze swoich podróży przywiózł przepis na gin.n Destylowany jest na bazie pomarańczy, jałowca, arcydzięgla, lukrecji i kolendry. Charakteryzuje się on słodko-gorzkim smakiem sewilskich pomarańczy połączonych z tonami jałowca z przyjemną goryczką. Butelkowany jest z mocą 41,3%.
Gin Bombay Sapphire London Dry 1,75l 40%
Marka Bombay zajmuje drugą pozycję na liście najpopularniejszych ginów, powstała w 1960 roku za sprawą nowojorskiego prawnika Alaina Subina. Sapphire destylowany jest w gorzelni w miasteczku Laverstoke na zachód od Londynu. Nazwa tego ginu nawiązuje do czasów kolonii w Indiach i słynnego wówczas szafiru “Gwiazdy Bombaju” odkrytego na Sri Lance i podarowanego gwieździe niemego kina, Mary Piford. Gin ten produkowany jest w unikatowy sposób z dziesięciu wybranych ziół: jałowca, kolendry, lukrecji, migdała, skórki cytrynowej, pieprzu, irysa, aframonu, arcydzięgla i kory cynamonu.
Aromat jałowca, cytryny, kwiatów, ziół i cynamonu. Smakowi jałowca towarzyszy skórka cytrynowa, posmak kwiatowy oraz nuty przypraw. Finisz ma długi, ziołowy, z cytrusami w tle.
Gin Cubical London Dry Premium 0,7l 40%
Hiszpański gin produkowany przez Wiliams & Humbert z angielskiego zboża z dodatkiem specjalnie dobranej mieszanki ziół, wśród których znajdziemy jałowiec, kolendrę, lukrecję, korzeń irysa i arcydzięgla, cynamon, skórkę pomarańczy, a także rumianek, anyż, mango oraz owoc budda’s hand. Poddawany jest trzykrotnemu procesowi destylacji. Butelkowany z mocą 40%. Aromat lekki, wytrawny, z nutami jałowca, migdałów, cytrusów i pomarańczy. W smaku subtelny i gładki, z nutami jałowca, pomarańczy i przypraw. Finisz ma trwały, cytrusowo-migdałowy.
Gin Sloane's Original 0,7l 40% + 2 kielichy
Ekskluzywny gin najwyższej jakości produkowany w Holandii. Jego nazwa pochodzi od nazwiska zasłużonego dla botaniki i produkcji gin’u naukowca Sir Hansa Sloane. Powstaje z wyselekcjonowanych składników roślinnych z różnych zakątków świata: Włoch, Maroko, Madagaskaru, Indii. Składają się na niego cytryny, pomarańcze, jałowiec, irys, arcydzięgiel, kardamon, kolendra, kora, lukrecja i wanilia. Rośliny macerowane są przez 24 godzin w wysokoprocentowym alkoholu, poddawane destylacji, a następnie trunek dojrzewa przez co najmniej miesiąc. Charakteryzuje się lekkością i kremową konsystencją. W smaku świeży, z wyczuwalną soczystością cytrusów, nutami jałowca i akcentem słodyczy. Butelkowany jest z mocą 40%.
Gin 135 East Hyogo Dry 0,7l 42%
Japoński gin z destylarni Kaikyo Distillery, która browarnictwem zajmuj się już od stuleci. Swoją niecodzienna nazwę gin zawdzięcza południkowi przebiegającemu przez Akashi na 135 stopniu długości geograficznej wschodniej. Łączy w sobie klasykę London Dry i elementami japańskimi. Aromat mięty, lukrecji, limony i jałowca prowadzi do smaku przyjemnie pikantnego, z nutami sosny, jałowca, herbaty, lukrecji, dodatkiem pieprzu i imbiru zrównoważonych słodyczą yuzu.
Gin Bombay Sapphire London Dry 0,7l 40% + puszka
Marka Bombay zajmuje drugą pozycję na liście najpopularniejszych ginów, powstała w 1960 roku za sprawą nowojorskiego prawnika Alaina Subina. Sapphire destylowany jest w gorzelni w miasteczku Laverstoke na zachód od Londynu. Nazwa tego ginu nawiązuje do czasów kolonii w Indiach i słynnego wówczas szafiru “Gwiazdy Bombaju” odkrytego na Sri Lance i podarowanego gwieździe niemego kina, Mary Piford. Gin ten produkowany jest w unikatowy sposób z dziesięciu wybranych ziół: jałowca, kolendry, lukrecji, migdała, skórki cytrynowej, pieprzu, irysa, aframonu, arcydzięgla i kory cynamonu.
Aromat jałowca, cytryny, kwiatów, ziół i cynamonu. Smakowi jałowca towarzyszy skórka cytrynowa, posmak kwiatowy oraz nuty przypraw. Finisz ma długi, ziołowy, z cytrusami w tle.
Gin Bombay Sapphire Sunset Special Edit.0,7l 43%
Produkt destylarni Bomba z limitowanej edycji, wydestylowany w 100% z naturalnych składników: jałowca, kardamonu, kurkumy i pomarańczy, bez dodatku cukru. Wyróżnia się łagodnym, cytrusowo-miętowym aromatem. Miękki smak z kolei zaskakuje różnorodnością i zbalansowaniem między tonami jałowca i pomarańczy. Marka Bombay zajmuje drugą pozycję na liście najpopularniejszych ginów, powstała w 1960 roku za sprawą nowojorskiego prawnika Alaina Subina. Sapphire destylowany jest w gorzelni w miasteczku Laverstoke na zachód od Londynu. Nazwa tego ginu nawiązuje do czasów kolonii w Indiach i słynnego wówczas szafiru “Gwiazdy Bombaju” odkrytego na Sri Lance i podarowanego gwieździe niemego kina, Mary Piford.
Gin Bombay Sapphire London Dry 0,7l 40% + kielich kart.
Marka Bombay zajmuje drugą pozycję na liście najpopularniejszych ginów, powstała w 1960 roku za sprawą nowojorskiego prawnika Alaina Subina. Sapphire destylowany jest w gorzelni w miasteczku Laverstoke na zachód od Londynu. Nazwa tego ginu nawiązuje do czasów kolonii w Indiach i słynnego wówczas szafiru “Gwiazdy Bombaju” odkrytego na Sri Lance i podarowanego gwieździe niemego kina, Mary Piford. Gin ten produkowany jest w unikatowy sposób z dziesięciu wybranych ziół: jałowca, kolendry, lukrecji, migdała, skórki cytrynowej, pieprzu, irysa, aframonu, arcydzięgla i kory cynamonu.
Aromat jałowca, cytryny, kwiatów, ziół i cynamonu. Smakowi jałowca towarzyszy skórka cytrynowa, posmak kwiatowy oraz nuty przypraw. Finisz ma długi, ziołowy, z cytrusami w tle.
Gin Finsbury Dry London 0,7l 37,5%
Angielski gin produkowany według tradycyjnych metod i receptur sięgających XVIII wieku, które objęte są ścisłą tajemnicą. Destylowany jest z jagód jałowca, egzotycznych owoców, ziół i przypraw. W aromacie bogaty, o delikatnym i eleganckich bukiecie zapachów. Butelkowany z mocą 37,5%.
Rozlewany do butelek z jasnego szkła z grawerem z datą 1740 podkreślającą wielowiekową tradycję tego trunku. Opatrzony dużą, żółtą etykietą.
Gin Tanqueray No Ten 0,7l 47,3%
Gin typu London Dry marki Tanqueray wprowadzony na rynek w 2000 roku. Założycielem marki był Charles Tanqueray, który w 1860 roku, wracając z jednej ze swoich podróży przywiózł przepis na gin.n Destylowany jest na bazie cytrusów, jałowca, kolendry i rumianku. Przyciąga zapachem grejfprutów i smakiem o tonach wanilii, limonki i jałowca. Butelkowany jest z mocą 47,3%.
Gin Malfy Blood on Limone 0,7l 41%
Włoski gin marki Malfy wyprodukowany przez Beppe Ronco i Denisa Muniergo na bazie śródziemnomorskiego jałowca i sycylijskich, soczystych cytryn z dodatkiem kolendry, kasji i arcydzięgla. Owoce leżakują w spirytusie co najmniej 36 godzin. Gin ten wyróżnia się gładkim smakiem i subtelnym aromatem.