Kup w przeciągu: 

12

[22.04,23.04,29.04,30.04,06.05,07.05,13.05,14.05,20.05,21.05,27.05,28.05]

a zamówienie wyślemy jeszcze dzisiaj

Dzisiaj nie wysyłamy.

Dzisiaj już nie wysyłamy. Paczka zostanie wysłana jutro.

Opcje przeglądania
Zawartość alk.%
Pochodzenie
Cena
  • od
    do

KONIAK REMY MARTIN

Cognac Remy Martin 1738 Accord Royal 0,7l 40% + tuba

Cognac Remy Martin 1738 Accord Royal 0,7l 40% + tuba
Cognac Remy Martin 1738 Accord Royal 0,7l 40% + tuba

Winogrona do produkcji koniaku Remy Martin zbierane są tylko raz w roku w regionach Grande Champagne i Petite Champagne. Mistrz piwnicy Remy Martin, Georges Clot w 1997 r. stworzył niezwykłą mieszankę, która miała być uhonorowaniem tradycji tego znakomitego trunku. Otrzymała ona nazwę 1738 Accord Royal. Koniak ten poddawany jest podwójnemu procesowi destylacji, dzięki któremu smak i aromat nabierają subtelności i dojrzałości.

W smaku aksamitny, z nutami toffi, palonych przypraw, gorzkiej czekolady i suszonych owoców. 

Dojrzewa w beczkach z drewna z lasów Limousin. 

 

Dostępność: Ostatnie sztuki

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

359,00 zł

szt

Cognac Remy Martin VSOP 0,7l 40% + kartonik

Cognac Remy Martin VSOP 0,7l 40% + kartonik
Cognac Remy Martin VSOP 0,7l 40% + kartonik

Winogrona do produkcji tego francuskiego koniaku Remy Martin zbierane są tylko raz w roku w regionach Crus Grande i Petite Champagne. 

W smaku wyróżniają się fiołki brzoskwinie, morele, wyczuwalna cytryna, róża, wanilia oraz akcenty orzechów i lukrecji. 

Dojrzewa przez 8 lat w beczkach z dębu Limousin. 

Butelkowany w piękny, eleganckim jasnym szkle o długiej, smukłej szyjce srebrno zakończonej. Na środku butelki znajdziemy wtłoczony w szkło wizerunek centaura - symbol marki. Czarno-srebrna etykieta i takież pudełko dodają całości elegancji. 

Dostępność: Zapytaj o dostepnośc

Cena:

334,00 zł

Koniak (cognac) Remy Martin 

Koniak Remy Martin pochodzi z domu koniaku powstałego w 1724 roku i zaliczany jest do koniaków o znaczącej renomie. Oznaczenie „Fine Champagne” wskazuje na co najmniej 50-procentową zawartość eaux-de-vie z okręgu Grande Champagne i Petite Champagne, które bazowo są starzone w dębowych beczkach dębu Limousin przez minimum 4 lata, a niektóre nawet przez 12 lat. W tym czasie nabierają bardziej okrągłego smaku i różnych aromatów z drewna, ale też poprzez przenikanie wszystkich składników destylatu. Wielopokoleniowa tradycja domu Remy Martin pozwoliła na rozwój i prowadzenie interesów już przez niemal trzy stulecia, w ciągu których poziom alkoholi tam produkowanych doprowadzono do mistrzowskiego poziomu. Największy udział w produkcji koniaku mają winogrona Ugni Blanc, z którego szczepu otrzymywane jest kwaśne wino. Następnie poddaje się je procesowi destylacji aż do otrzymania wysokoprocentowego koniaku. Po czym trafia do beczek wykonanych ze stuletnich dębów, by po czasie starzenia docelowo trafić do butelek po kupażowaniu, czyli mieszaniu ze sobą różnych destylatów w celu osiągnięcia ostatecznego smaku.

Historia koniaku jest z perspektywy lat niewiele dłuższa, ponieważ pochodzi sprzed czterystu lat. Jednak wcześniej znany był destylat otrzymywany w taki sam sposób, czyli brandy. Główna różnica pomiędzy brandy a koniakiem wynika z pochodzenia owoców przeznaczanych do produkcji wina. Koniakiem możemy nazywać wypalanki pochodzące z regionu Cognac we Francji. Bardzo doświadczony koneser przyzna, że francuski koniak jest o wiele szlachetniejszy w smaku i produkcji, dlatego nazywanie go eaux de vie (fr. woda życia) jest całkowicie uzasadnione.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium