Pojemność
Zawartość alk.%
Pochodzenie
Cena
-
od
do
GIN BOMBAY SAPPHIRE
Gin Bombay Bramble 0,7l 37,5%
To jeden z ostatnich produktów destylarni Bombay, wydestylowany w 100% z naturalnych produktów, bez dodatku cukru. Na rynek trafił w 2020 roku. Swój kolor również zawdzięcza naturalnym owocom - malinom i jeżynom. Marka Bombay zajmuje drugą pozycję na liście najpopularniejszych ginów, powstała w 1960 roku za sprawą nowojorskiego prawnika Alaina Subina.
Aromat owocowy, z malinami i jeżynami. W smaku nuty orzechów, maliny i jeżyny.
Dostępność: Zapytaj o dostepnośc
Gin Bombay Sapphire London Dry 0,7l 40%
Marka Bombay zajmuje drugą pozycję na liście najpopularniejszych ginów, powstała w 1960 roku za sprawą nowojorskiego prawnika Alaina Subina. Sapphire destylowany jest w gorzelni w miasteczku Laverstoke na zachód od Londynu. Nazwa tego ginu nawiązuje do czasów kolonii w Indiach i słynnego wówczas szafiru “Gwiazdy Bombaju” odkrytego na Sri Lance i podarowanego gwieździe niemego kina, Mary Piford. Gin ten produkowany jest w unikatowy sposób z dziesięciu wybranych ziół: jałowca, kolendry, lukrecji, migdała, skórki cytrynowej, pieprzu, irysa, aframonu, arcydzięgla i kory cynamonu.
Aromat jałowca, cytryny, kwiatów, ziół i cynamonu. Smakowi jałowca towarzyszy skórka cytrynowa, posmak kwiatowy oraz nuty przypraw. Finisz ma długi, ziołowy, z cytrusami w tle.
Dostępność: Ostatnie sztuki
Wysyłka w: 24 godziny
Gin Bombay Sapphire London Dry 0,7l 40% + kielich kart.
Marka Bombay zajmuje drugą pozycję na liście najpopularniejszych ginów, powstała w 1960 roku za sprawą nowojorskiego prawnika Alaina Subina. Sapphire destylowany jest w gorzelni w miasteczku Laverstoke na zachód od Londynu. Nazwa tego ginu nawiązuje do czasów kolonii w Indiach i słynnego wówczas szafiru “Gwiazdy Bombaju” odkrytego na Sri Lance i podarowanego gwieździe niemego kina, Mary Piford. Gin ten produkowany jest w unikatowy sposób z dziesięciu wybranych ziół: jałowca, kolendry, lukrecji, migdała, skórki cytrynowej, pieprzu, irysa, aframonu, arcydzięgla i kory cynamonu.
Aromat jałowca, cytryny, kwiatów, ziół i cynamonu. Smakowi jałowca towarzyszy skórka cytrynowa, posmak kwiatowy oraz nuty przypraw. Finisz ma długi, ziołowy, z cytrusami w tle.
Dostępność: Zapytaj o dostepnośc
Gin Bombay Sapphire London Dry 0,7l 40% + puszka
Marka Bombay zajmuje drugą pozycję na liście najpopularniejszych ginów, powstała w 1960 roku za sprawą nowojorskiego prawnika Alaina Subina. Sapphire destylowany jest w gorzelni w miasteczku Laverstoke na zachód od Londynu. Nazwa tego ginu nawiązuje do czasów kolonii w Indiach i słynnego wówczas szafiru “Gwiazdy Bombaju” odkrytego na Sri Lance i podarowanego gwieździe niemego kina, Mary Piford. Gin ten produkowany jest w unikatowy sposób z dziesięciu wybranych ziół: jałowca, kolendry, lukrecji, migdała, skórki cytrynowej, pieprzu, irysa, aframonu, arcydzięgla i kory cynamonu.
Aromat jałowca, cytryny, kwiatów, ziół i cynamonu. Smakowi jałowca towarzyszy skórka cytrynowa, posmak kwiatowy oraz nuty przypraw. Finisz ma długi, ziołowy, z cytrusami w tle.
Dostępność: Ostatnie sztuki
Wysyłka w: 24 godziny
Gin Bombay Sapphire London Dry 1,75l 40%
Marka Bombay zajmuje drugą pozycję na liście najpopularniejszych ginów, powstała w 1960 roku za sprawą nowojorskiego prawnika Alaina Subina. Sapphire destylowany jest w gorzelni w miasteczku Laverstoke na zachód od Londynu. Nazwa tego ginu nawiązuje do czasów kolonii w Indiach i słynnego wówczas szafiru “Gwiazdy Bombaju” odkrytego na Sri Lance i podarowanego gwieździe niemego kina, Mary Piford. Gin ten produkowany jest w unikatowy sposób z dziesięciu wybranych ziół: jałowca, kolendry, lukrecji, migdała, skórki cytrynowej, pieprzu, irysa, aframonu, arcydzięgla i kory cynamonu.
Aromat jałowca, cytryny, kwiatów, ziół i cynamonu. Smakowi jałowca towarzyszy skórka cytrynowa, posmak kwiatowy oraz nuty przypraw. Finisz ma długi, ziołowy, z cytrusami w tle.
Dostępność: Zapytaj o dostepnośc
Gin Bombay Sapphire
Bombay Sapphire jest wyjątkowym alkoholem, ponieważ już patrząc na szafirową butelkę z krystalicznym płynem można poczuć, że to nie tylko gin, ale specjalna mieszanka ziół i przypraw, która kryje się wewnątrz. Bombay Sapphire jest obecnie marką firmy Bacardi i od wersji pierwotnej z XVIII wieku różni się kolorem butelki i dwoma dodatkowymi składnikami. Początkowo w XIX wieku, gdy gin królował wśród mocnych alkoholi, kwadratowa kanciasta butelka była przezroczysta, ale wraz z powrotem do łask tego trunku odnowiono jego wizerunek. Alkohol powstaje na bazie spirytusu pszenicznego destylowanego trzykrotnie, a smaki i aromaty pozyskuje z jagód jałowca, migdałów, lukrecji, pieprzu rajskiego, pieprzu kubeba, korzenia dzięgla, korzenia cynamonu, korzenia irysa i skórki cytryny. Przyprawy i zioła używane do nadania charakteru tego trunku zostają podgrzane podczas destylacji, nagrzewają się i ta aromatyczna para skrapla się do podgrzewanego spirytusu. Dzięki temu osiąga się goryczkowy smak przełamany waniliowymi i orzechowymi nutami wyczuwanymi podczas picia ginu solo.
Gorzki i cytrusowy smak sprawiają, że gin najlepiej smakuje z sokami owocowymi i alkoholami o podobnych aromatach, np. z wermutem i likierami owocowymi. Oprócz mieszania ginu z tonikiem, możesz skomponować drinka Spanish Riviera z 50 ml Bombay Sapphire, 20 ml Blue Curacao i niewielkiej ilości syropu migdałowego albo Amaretto, który po wymieszaniu w shakerze będzie miał kolor dokładnie taki, jak gin Bombay Sapphire w butelce. Podany w pękatym kieliszku na wysokiej nóżce ozdobiony plasterkiem cytryny lub pomarańczy zrobi niemałe wrażenie.