Whisky Nikka Coffey Malt 0,7l 45% + kart.
Opis
Japońska whisky wyprodukowana w 100% z jęczmiennego słodu, ale z wykorzystaniem kolumny destylacyjnej, a nie miedzianych alembików. Nikka Distilling Company jest drugim potentatem na rynku alkoholowym w Japonii i posiada dwie destylarnie: w Yoichi i Miyagikyo, a także jedną na terenie Szkocji. Destylacją whisky zajmuje się od 1964 r. Nikka Coffey Malt trafiła na rynek w 2013 r.
Aromat jęczmiennego słodu, wanilii, mlecznych krówek, cappuccino, a także pomarańczy, bananów, migdałów i ziół. Smak również pełen jęczmiennego słodu, wanilii, mlecznej czekolady, karmelu, prażonych migdałów i orzechów, z nutami cynamonu, pieprzu i dębu. Finisz ma średniej długości, z wanilią, toffi, wiórkami kokosowymi, cynamonem i dębem.
Butelkowana w jasnym szkle z ciemnym wykończeniem szyjki. Opatrzona szeroką, jasną i klarowną etykietą o przejrzystym liternictwie. Dodatkowo pakowana w kartonik ecru.
Dane techniczne
Pojemność | 0,700 - 0,750 |
Pochodzenie | Japonia |
Gatunek | - |
Zawartość alk.% | powyżej 40% |