Kup w przeciągu: 

12

[22.04,23.04,29.04,30.04,06.05,07.05,13.05,14.05,20.05,21.05,27.05,28.05]

a zamówienie wyślemy jeszcze dzisiaj

Dzisiaj nie wysyłamy.

Dzisiaj już nie wysyłamy. Paczka zostanie wysłana jutro.

Opcje przeglądania
Zawartość alk.%
Pochodzenie
Cena
  • od
    do

Tequila Padre

Tequila Padre

Destylarnia tequili Padre Azul jako jedna z nielicznych może poszczycić się oznaczeniem najwyższej jakości swoich trunków wydawanym przez meksykańską radę do spraw jakości i autentyczności CRT (The Consejo Regulador del Tequila). Padre Azul jest alkoholem powstającym w ojczyźnie tequili – w miasteczku Tequila w stanie Jalisco w Meksyku. Owoce agawy niebieskiej, wolno rosnącej na wzgórzach pobliskich najsłynniejszym destylarniom świata występujących w Meksyku, po co najmniej 8 latach uprawy spełniają wszystkie kryteria do uzyskania tequili premium. Jest to dość długi czas, biorąc pod uwagę, że odmiany starzone po procesie destylacji będą musiały przeleżeć kolejnych kilka lub kilkanaście miesięcy, by nabrać odpowiednich właściwości.

Padre Azul Blanco jest rozlewana do butelek zaraz po destylacji, dzięki czemu jest przejrzysta i utrzymuje świeży, owocowy smak, natomiast w zapachu można wyczuć nutki cytrusowe. Natomiast inne odmiany o barwie od złotawej do bursztynowej leżakują w beczkach zrobionych z francuskiego dębu, od których zyskują kolor i łagodny waniliowo-orzechowy smak z możliwie wyczuwalnymi suszonymi ziołami. Tradycyjne nazwy oznaczające czas starzenia to: blanco dla nieleżakowanych alkoholi, resposado dla leżakujących od 2 do 8 miesięcy, anejo – powyżej roku i extra anejo – powyżej półtora roku.

W przypadku Padre Azul producent zadbał o każdy najmniejszy szczegół, co można zobaczyć, biorąc do ręki butelkę w skórzanej sznurowanej z tyłu obwolucie zamkniętą korkiem z imitacją niewielkiej ludzkiej czaszki.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium