Kup w przeciągu: 

12

[22.04,23.04,29.04,30.04,06.05,07.05,13.05,14.05,20.05,21.05,27.05,28.05]

a zamówienie wyślemy jeszcze dzisiaj

Dzisiaj nie wysyłamy.

Dzisiaj już nie wysyłamy. Paczka zostanie wysłana jutro.

Opcje przeglądania
Zawartość alk.%
Pochodzenie
Cena
  • od
    do

GIN TANQUERAY

Gin Tanqueray

Tanqueray to czołowy przedstawiciel London Dry o dość wysokim stężeniu alkoholu na tle innych ginów (47,3%), a jednak świetnie radzi sobie na rynku od ponad dwóch wieków. Pierwszy destylat wyprodukował Charles Tanqueray w 1830 roku w Szkocji, a jego szczegółowa formuła i sposób przyprawiania nie są całkowicie znane. Wiadomo, że głównymi składnikami odpowiadającymi za smak są lukrecja, jałowiec, arcydzięgiel i kolendra, natomiast cechy smakowe wyróżniające go spośród ginów to o wiele łagodniejszy smak. Zapewnia to dodatek świeżych owoców zamiast suszonych oraz odrobina rumianku, który maskuje dużą zawartość alkoholu. Dlatego też drinki z tym ginem w roli głównej dobrze jest wzbogacić o sok z różowego grejpfruta i limonki, dzięki czemu wydobędziemy jego prawdziwy, ukryty smak. Częstym wyborem jest drink Negroni, który składa się z ginu, wermutu i likieru pomarańczowego. Dla fanów słodszych alkoholi proponujemy zmieszanie ginu z likierem lub z dodatkiem świeżych owoców. Więksi smakosze wybierają picie ginu tylko z wodą gazowaną i lodem, jeśli ich celem jest rozsmakowanie się w tak nieoczywistym alkoholu.

Receptura tego trunku została opracowana i wprowadzona w życie przez szkockiego twórcę Charlesa Tanqueraya, który w 1830 roku rozpoczął działalność swojej destylarni i sklepu z alkoholem w Londynie. Gin jest produkowany tylko z najlepszej jakości destylatów w miedzianych alembikach, lecz cały proces nie jest podawany do wiadomości publicznej. Trunek skrywa się w butelkach z grubego szkła i zależnie od typu ginu występuje w przezroczystej lub zielonej butelce.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium