Kup w przeciągu: 

12

[22.04,23.04,29.04,30.04,06.05,07.05,13.05,14.05,25.05,26.05,01.06,02.06,08.06,09.06,15.06,16.06,22.06,23.06,29.06,30.06]

a zamówienie wyślemy jeszcze dzisiaj

Dzisiaj nie wysyłamy.

Dzisiaj już nie wysyłamy. Paczka zostanie wysłana jutro.

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

Poznajcie Cydr Lubelski

Cydr jest napojem alkoholowym pitym od starożytności, miał znaczenie kulturowe i początkowo nazywany był jabłecznikiem. Powstaje w procesie fermentacji jabłek bez dodatku cukru, w wyniku czego powstaje niskoprocentowy, klarowny napój alkoholowy (od 1 do 8%), choć czasem przybiera nieco mętną barwę. Zależnie od zastosowanych odmian jabłek i ich dojrzałości może być przezroczysty lub nieprzezroczysty oraz mieć różne poziomy słodkości zbliżone do nomenklatury winiarskiej. Jest popularnym napojem w Europie, ponieważ najwięcej produkuje się go w Wielkiej Brytanii, Hiszpanii, Francji i Niemczech i także w tych krajach jest największe światowe spożycie.

Cydr Lubelski pozyskuje owoce z sadów na terenie województwa lubelskiego i tam znajdują się zakłady produkcyjne, w których wykorzystuje się jabłka z pierwszych zbiorów, wyciska się z nich sok, będący bazą cydru. Klasyczny Cydr Lubelski jest słodki, klarowny, zawiera 4,5% alkoholu i produkowany tylko z jabłek, lecz marka ta stale się rozwija i wprowadza na rynek nowe warianty smakowe. Dzięki temu możesz zasmakować niefiltrowanego półwytrawnego lub słodkiego cydru oraz gruszkowego z odmiany Konferencja. Znajdziesz u nas również cydr z porzeczki, antonówki oraz niefiltrowany z dodatkiem naturalnego miodu wielokwiatowego. Dostępny w różnych pojemnościach może służyć jako aperitif do obiadu, schłodzony orzeźwić w gorący dzień, a zimą stać się przepysznym grzańcem. Niewielka ilość alkoholu, delikatny smak i bezglutenowa formuła sprawia, że cydr jest dobrym trunkiem dla każdego. Przekonaj się, czy też staniesz się fanem cydru jak my!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium