



Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.
Gruzińska Brandy David
Brandy David jest gruzińską wypalanką producenta Davida Sarajishvili, założyciela wytwórni alkoholu powstałej w 1884 roku w Tibilisi. Brandy tej marki powstaje podobnie jak francuski oryginalny koniak, by uzyskać jak najlepszy destylat i w ten sposób dziś nadal możemy raczyć się tym alkoholem. Wino wykorzystywane do produkcji brandy jest wytwarzane przez ponad pół roku od zbiorów, po czym trafia do miedzianych alembików, w których przechodzi destylację. Podgrzewanie pomaga osiągnąć więcej alkoholu oraz specyficzny smak koniaku. David jest koniakiem występującym w dwóch wersjach oznaczonych trzema oraz pięcioma gwiazdkami. Różnią się od siebie smakiem, choć obie mają po 40% zawartości alkoholu. Butelka z trzema gwiazdkami pozwoli Ci wyczuć aromaty wanilii i bakalii, natomiast smak jest delikatnie słodki, wręcz miodowy. Nie powinien sprawiać wrażenia, że jest za słodki, a gdyby tak było – wypróbuj pięciogwiazdkowej brandy David. Jej smak jest bardziej wytrawny i wyczuwalny jest tam łagodny orzech włoski, orzech laskowy i smak czekoladowy. Podczas uważnego degustowania znajdziesz tam także słodki śliwkowy zapach. Leżakowanie brandy to dość długi i wymagający proces w przeciwieństwie do wina, z którego się ją produkuje. Brandy jest alkoholem, który można pić na różne sposoby i nie ma konieczności podawania jej w specjalnych tulipanowych kieliszkach na niskiej nóżce. Taka forma picia przyjęła się, jeśli podajemy niewielką ilość dla usprawnienia trawienia po posiłku. Ten trunek idealnie sprawdzi się podczas obiadu, którego smak może wzmocnić, a sam alkohol doda Twoim gościom apetytu. Równie dobrze możesz podać brandy w nieco wyższym kieliszku do win wzmacnianych lub w niskiej szklance, nalewając jej niewielką ilość.